Szeretettel köszöntelek a Húsvét közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Húsvét vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Húsvét közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Húsvét vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Húsvét közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Húsvét vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Húsvét közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Húsvét vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A tojás a legújabb kutatások szerint a nem árt az egészségnek, kiváló tápanyagforrás, ezért bátran fogyaszthatjuk. Nemcsak húsvét táján időszerűek a kemény tojásból készült változatos ételek, bármikor gyorsan, egyszerűen elkészíthetők az alábbiak.
Tojáskrém
Nyolc keményre főzött tojást vágjunk fel apró kockákra, adjunk hozzá 6 evőkanál zsírszegény majonézt, sót, borsot, mustárt, apróra vágott hagymát (hagymakrém is megfelel), 8-10 szem karikára vágott olajbogyót, két kanál kapribogyót, bőven összevágott petrezselyemzöldet, és lazán, óvatosan keverjük össze.
Pirítósra, vagy kenyérre halmozva nagyszerű vacsora.
Pácolt tojás
Igazi ínyencség a pácolt tojás. Keményre főzött és meghámozott – vagy, aki jobban szereti buggyantott – tojást tegyünk egy befőttes üvegbe, öntsünk rá vízzel hígított borecetet, adjunk hozzá borsot, sót, felkarikázott újhagymát, kockára vágott paprikát és egy kis olívaolajt. Hagyjunk 5-6 órán át, vagy akár egy éjszakára a hűtőben, hogy a tojás átvegye az ízeket.
Tojáspaprikás
Apróra vágott vöröshagymát fonnyasszunk meg olívaolajon, öntsünk hozzá egy kis vizet és pároljuk puhára. Sózzuk, borsozzuk, és adjunk hozzá bőven édes pirospaprikát. Ebbe a mártásba helyezzük a negyedekre vágott kemény tojásokat, majd néhány kanál tejfölt. A legvégén egy kis mustárral tesszük pikánssá a paprikást. Párolt rizs vagy galuska illik hozzá, laktató egytálétel.
Tojás fasírtban
A sokak által ismert Stefánia-vagdalt úgy készül, hogy a darált húsból, tojásból, apróra vágott hagymából és zsemlemorzsából készült massza közepébe tojásokat nyomkodunk, úgy sütjük ki egyben. Újabb változata, ha a kb. fél kiló darált húshoz 3 keményre főtt tojást felnegyedelünk, és a darálthús-keveréket 12 részre osztva lapocskákat készítünk, majd a közepükre helyezzük a negyed tojásokat és a szélüket felhajtva gombócokat formálunk belőlük. Ezeket aztán kisüthetjük olajban is, de még finomabb, ha bazsalikomos paradicsommártást készítünk, és ebben fűzzük puhára a tojással töltött húsgombócokat.
http://www.informed.hu/eletmod/dieta/egeszseges_taplalkozas/?article_hid=141097
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
A húsvétban rejlő egészség
5 húsvéti ajtódísz tojásból
Mi volt előbb: a nyúl vagy a tojás?
Húsvéti tojások