Szeretettel köszöntelek a Húsvét közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Húsvét vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Húsvét közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Húsvét vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Húsvét közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Húsvét vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Húsvét közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Húsvét vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A húskészítmények előállításához, a vonatkozó jogszabályoknak, ajánlásoknak, ezek hiányában a szokásos jó üzemi, kereskedelmi gyakorlatnak megfelelő minőségű összetevők használhatók fel.
Fontos megjegyezni, hogy a húskészítmény nevének elegendően pontosnak kell lenni, hogy tájékoztasson a készítmény valódi jellegéről, és megkülönböztethető kell, hogy legyen a vele összetéveszthető termékektől.
A füstölt termékek megnevezésében például a „hagyományosan füstölt” „füstölt” vagy „füst íz” kifejezésekkel kell utalni a füstölt íz elérésének módjára. Érdemes ugyanis tudnunk, hogy a húsipari termékek füstölt ízének eléréséhez különböző technológiákat alkalmaznak:
Ugyancsak gyakran vásárolt termékek húsvétkor a különböző sonkafélék, amelyen belül ugyancsak többfélével találkozhatunk az üzletek kínálatában:
Külön figyelmet érdemel, hogy a korábbi felmérések azt mutatják, hogy alapvetően a magyarországi származású sonkák értékesítése a jellemző. A külföldi sonkák forgalmazása kizárólag a nagyobb áruházláncokra jellemző.
Érdemes lehet továbbá azzal is tisztában lenni, hogy a hústermékek esetében különböző érlelési és pácolási technológiák is alkalmazhatóak:
Nyilvánvalóan elvárható követelmény, hogy az eltérő alkalmazott technológiának megfelelően a fogyasztó megfelelő tájékoztatást kapjon arról, hogy milyen technológiával készült a vásárlásra kerülő termék.
Nyers sonka és hőkezelt sonka esetében az előkészítés módjára a darabolt vagy kötözött szavak használatával is mindig utalni kell. Fontos, hogy a vágóállat fajtáját a sertés kivételével jelölni kell.
A pácolt és/vagy érlelt termékeknél a „pácolt” és/vagy „érlelt” illetve a „hagyományosan
érlelt” és/vagy „hagyományosan pácolt” szavakkal kell a megnevezésben vagy ahhoz
kapcsolódóan utalni.
A húsipari termékek csomagolásával kapcsolatban számos fogyasztóvédelmi szempontból releváns problémával találkozhatunk húsvétkor az üzletekben, így gyakori, hogy
Praktikus tanácsok
A megvásárolni kívánt húskészítmény címkéjét gondosan vizsgáljuk meg. Már a címkéből is számos dolog kiderülhet, így több dolgot is érdemes szem előtt tartani:
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!