Szeretettel köszöntelek a Húsvét közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Húsvét vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Húsvét közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Húsvét vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Húsvét közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Húsvét vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Húsvét közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Húsvét vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Kovács Istvánné Mária Magdolna indította 16 éve
Nagyon boldog Húsvéti Ünnepeket kívánok mindinkinek szívem tiszta szeretetével.
Felétek mi a szokás, milyen ételek kerülnek a husvéti asztalra? No és persze milyen italok?
Hozzászólások eddig: 10
Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 16 éve
Húsvéti csokoládé
Hozzávalók:
12,5 dkg étcsokoládé
5dkg vaj, 5 dkg mandula, 5 dkg durvára vágott mogyoró
5 dkg háztartási keksz
8 dkg vegyes kandirozott gyümölcs
2 evőkanál édes fehér bor
3 dkg cukor
A karamellhez:
8 dkg cukor, 4 evőkanál víz
Elkészítés:
Olvasszuk fel gőz fölött a csokit a vajjal és a cukorral. Keverjük össze a mogyorót a mandulát, az össztört kekszet és a kandirozott gyümölcsöket, Keverjünk a csokihoz a borral együtt.
Béleljünk ki egy 18X22 cm-es formát sütőpapirral, tegyük bele a masszát, símítsuk el, majd hűtsük le egy éjszakán át. készítsük el a karamellt, öntsük sütőpapirra, ha megdermedt daraboljuk fel, és szórjuk a csoki tetejére.
Forrás: Makói Hirdető
Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 16 éve
Mágnás diós sütemény
Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 sütőpor
22 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás
1 citrom
A tésztára:
1 üveg baracklekvár
A tetejére:
20 dkg cukor
3 tojás
15 dkg darált dió
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés: 1.) A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a vajat, cukrot, egész tojást, reszelt citromhéjat és a citromlevet. Alaposan összegyúrjuk a tésztát, majd kettévágjuk: 2/3 - 1/3 részre.2.) A nagyobb darabot kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Vastagon megkenjük lekvárral.3.) Elkészítjük a krémet: a tojássárgát habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a darált diót és a vaníliás cukrot, legvégül pedig a keményre vert tojásfehérje-habot. A krémet óvatosan elsimítjuk a lekváros tésztán.4.) A maradék tésztából kisujj vastagságú tészta rudakat sodrunk és berácsozzuk vele a tésztát. A rácsok találkozásaihoz fél diódarabokat tehetünk díszítésképpen. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük a süteményt, majd megvárjuk, amíg teljesen kihűl, és vízbe mártott, nagyon éles késsel felszeleteljük, és tálaljuk
Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 16 éve
Ananászos-kókuszos kuglóf Barackhabos-mandulás szeletek Barackos szörbet Bárányborda gazdagon körítve Báránycomb fokhagymássan Fasírtgolyók Fonott kalács Fonott kalács 2. Húsvéti aprósütemény Húsvéti bárányborda Húsvéti csokoládétorta Húsvéti kelt kalács Húsvéti kenyér Húsvéti muffin Húsvéti nyuszi fészek Húsvéti sonka Kaszinótojás Moszkvai tojás Nyuszis piskóta húsvétra Óvári sertésszelet vegyes körettel Paradicsomkosárkák Petrezselymes sonkatorta Sajtos zöldségsaláta Sonkatál kaszinótojással Tárkonyos bárány leves Tojás aszpikban Tojás aszpikban 2. Tojáslikõrös húsvéti torta Tojássalata retekkel Tojástekercs Töltött tojás egyszerûen Töltött tojás garnélával Töltött tojás májkrémmel Töltött tojás sonkával Töltött tojás szalámikrémmel Tormás sonkatekercs Tormás tojás Ukrán tojás
Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 16 éve
A húsvéti nyúl
A húsvéti nyúl a termékenység szimbóluma és először a húsvéti képeken a tojás mellet ábrázolták és a termékenység szimbóluma volt. Bizáncban a nyúl az állatszimbolikában Krisztus jele volt. Léteznek más népszokások is, melyek kapcsolatba kerülnek a nyúllal.
Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 16 éve
A húsvéti tojás
Tudod-e, honnét származik a húsvéti nyúl és a tojás ? A tojás a tisztaság, a termékenység és mindenek előtt az élet szimbóluma. A középkorban még fizetőeszköz is volt. A kereszténységben a tojás az újjászületés szimbóluma. Már a 13. századból vannak írásos emlékeink a tojás festéséről. 1615-ben Strassburgban említik először "húsvéti tojás"-ként. Eredetileg a tojások egyszínűek voltak. A leginkább elterjedt szín Nyugat-Európában piros, Kelet-Európában pedig arany volt. Csak a 17. században kezdték többszínűvé festeni, illetve különféle mintákkal ellátni.
Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 16 éve
A húsvéti bárány
A húsvéti bárány a fegyvertelenség szimbóluma a vadállatokkal szemben. Ezen kívül az ótestamentumban áldozati állat is volt. Napjainkban is a zsidó rituáléhoz tartozik pészáh ünepére bárányt vágni és elfogyasztani.
Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 16 éve
Tojás aszpikban
1 sárgarépa, 1 karfiolrózsa, só, 2 dkg zselatin, ecet, 4 keménytojás, petrezselyemzöld. A kockákra vágott sárgarépát és a karfiolrózsát lobogó sós vízben megfőzöm. A beáztatot zselatint feloldom a zöldséglében (fél liter) és az ecettel savanyítom. 4 tálacskába fél centi vastag kocsonyát öntök. A dermedést követően elosztom rajta a felkarikázot tojásokat, illetve a főt zöldségeket, majd ráöntöm a lehűlt, de még folyékony kocsonyalevet. Dermedés után az aszpikos tálkákat kiborítom és petrezselyemzölddel díszítem. Nagyon látványos, ha szép formában készül.
Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 16 éve
Zanzibar
4,5 cl száraz vermut, 1,5 cl ginb, 3 bárkanálnyi citromlé, 1 bárkanálnyi cukorszirup. A hozzávalókat összerázom, pohárba töltöm és jégkockával kínálom. Citromhéjspirállal díszítem.
Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 16 éve
Hair of the dog (kutyaszőr)
3 cl Scotch Whisky, 1 cl tejszín, 1 cl méz. A hozzávalókat összerázom, pohárba töltöm és jégkockával kínálom.
Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 16 éve
A sonka főzése
A sonkát langyos vízben mossuk meg, majd áztassuk be fél-egy napra és egy nagy edényben annyi hideg vízben tesszük fel főni, hogy a víz teljesen ellepje. Kb. három-négy órán keresztül főzzük. Mikor megpuhult, lekapcsoljuk a lángot és a saját levében hagyjuk kihűlni. Leöntjük a levét, majd a sonkát hideg helyre tesszük. A főzőlevét felhasználhatjuk levesek‚ főzelékek ízesítéséhez, de főzhetünk benne kemény tojást is, mely különleges ízt ad neki.
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás