Húsvét: husvéti ételek, italok (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Húsvét közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1460 fő
  • Képek - 969 db
  • Videók - 172 db
  • Blogbejegyzések - 104 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 991 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Húsvét vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Húsvét közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1460 fő
  • Képek - 969 db
  • Videók - 172 db
  • Blogbejegyzések - 104 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 991 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Húsvét vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Húsvét közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1460 fő
  • Képek - 969 db
  • Videók - 172 db
  • Blogbejegyzések - 104 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 991 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Húsvét vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Húsvét közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1460 fő
  • Képek - 969 db
  • Videók - 172 db
  • Blogbejegyzések - 104 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 991 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Húsvét vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

husvéti ételek, italok

Ezt a témát Kovács Istvánné Mária Magdolna indította 16 éve


 Nagyon boldog Húsvéti Ünnepeket kívánok mindinkinek szívem tiszta szeretetével.
 
Felétek mi a szokás, milyen ételek kerülnek a husvéti asztalra? No és persze milyen italok?

Hozzászólások eddig: 10

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

 
 
Húsvéti csokoládé
 
 
Hozzávalók:

12,5 dkg étcsokoládé
5dkg vaj, 5 dkg mandula, 5 dkg durvára vágott mogyoró
5 dkg háztartási keksz
8 dkg vegyes kandirozott gyümölcs
2 evőkanál édes fehér bor
3 dkg cukor
 
A karamellhez: 
 
8 dkg cukor, 4 evőkanál víz
 
Elkészítés:
 
Olvasszuk fel gőz fölött a csokit a vajjal és a cukorral. Keverjük össze a mogyorót a mandulát, az össztört kekszet és a kandirozott gyümölcsöket, Keverjünk a csokihoz a borral együtt.
Béleljünk ki egy 18X22 cm-es formát sütőpapirral, tegyük bele a masszát, símítsuk el, majd hűtsük le egy éjszakán át. készítsük el a karamellt, öntsük sütőpapirra, ha megdermedt daraboljuk fel, és szórjuk a csoki tetejére.
Forrás: Makói Hirdető

Válasz

 
 Mágnás diós sütemény
 




Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 sütőpor
22 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás
1 citrom

A tésztára:
1 üveg baracklekvár

A tetejére:
20 dkg cukor
3 tojás
15 dkg darált dió
1 csomag vaníliás cukor



Elkészítés: 1.) A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a vajat, cukrot, egész tojást, reszelt citromhéjat és a citromlevet. Alaposan összegyúrjuk a tésztát, majd kettévágjuk: 2/3 - 1/3 részre.2.) A nagyobb darabot kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Vastagon megkenjük lekvárral.3.) Elkészítjük a krémet: a tojássárgát habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a darált diót és a vaníliás cukrot, legvégül pedig a keményre vert tojásfehérje-habot. A krémet óvatosan elsimítjuk a lekváros tésztán.4.) A maradék tésztából kisujj vastagságú tészta rudakat sodrunk és berácsozzuk vele a tésztát. A rácsok találkozásaihoz fél diódarabokat tehetünk díszítésképpen. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük a süteményt, majd megvárjuk, amíg teljesen kihűl, és vízbe mártott, nagyon éles késsel felszeleteljük, és tálaljuk



Válasz




 Ananászos-kókuszos kuglóf  Barackhabos-mandulás szeletek  Barackos szörbet  Bárányborda gazdagon körítve Báránycomb fokhagymássan  Fasírtgolyók Fonott kalács  Fonott kalács 2.  Húsvéti aprósütemény  Húsvéti bárányborda  Húsvéti csokoládétorta  Húsvéti kelt kalács Húsvéti kenyér  Húsvéti muffin  Húsvéti nyuszi fészek Húsvéti sonka  Kaszinótojás Moszkvai tojás  Nyuszis piskóta húsvétra  Óvári sertésszelet vegyes körettel Paradicsomkosárkák Petrezselymes sonkatorta  Sajtos zöldségsaláta  Sonkatál kaszinótojással  Tárkonyos bárány leves  Tojás aszpikban  Tojás aszpikban 2.  Tojáslikõrös húsvéti torta  Tojássalata retekkel  Tojástekercs Töltött tojás egyszerûen  Töltött tojás garnélával  Töltött tojás májkrémmel  Töltött tojás sonkával  Töltött tojás szalámikrémmel  Tormás sonkatekercs  Tormás tojás  Ukrán tojás


Válasz

A húsvéti nyúl
A húsvéti nyúl a termékenység szimbóluma és először a húsvéti képeken a tojás mellet ábrázolták és a termékenység szimbóluma volt. Bizáncban a nyúl az állatszimbolikában Krisztus jele volt. Léteznek más népszokások is, melyek kapcsolatba kerülnek a nyúllal.

Válasz

A húsvéti tojás
Tudod-e, honnét származik a húsvéti nyúl és a tojás ? A tojás a tisztaság, a termékenység és mindenek előtt az élet szimbóluma. A középkorban még fizetőeszköz is volt. A kereszténységben a tojás az újjászületés szimbóluma. Már a 13. századból vannak írásos emlékeink a tojás festéséről. 1615-ben Strassburgban említik először "húsvéti tojás"-ként. Eredetileg a tojások egyszínűek voltak. A leginkább elterjedt szín Nyugat-Európában piros, Kelet-Európában pedig arany volt. Csak a 17. században kezdték többszínűvé festeni, illetve különféle mintákkal ellátni.

Válasz

A húsvéti bárány
A húsvéti bárány a fegyvertelenség szimbóluma a vadállatokkal szemben. Ezen kívül az ótestamentumban áldozati állat is volt. Napjainkban is a zsidó rituáléhoz tartozik pészáh ünepére bárányt vágni és elfogyasztani.

Válasz

Tojás aszpikban
1 sárgarépa, 1 karfiolrózsa, só, 2 dkg zselatin, ecet, 4 keménytojás, petrezselyemzöld. A kockákra vágott sárgarépát és a karfiolrózsát lobogó sós vízben megfőzöm. A beáztatot zselatint feloldom a zöldséglében (fél liter) és az ecettel savanyítom. 4 tálacskába fél centi vastag kocsonyát öntök. A dermedést követően elosztom rajta a felkarikázot tojásokat, illetve a főt zöldségeket, majd ráöntöm a lehűlt, de még folyékony kocsonyalevet. Dermedés után az aszpikos tálkákat kiborítom és petrezselyemzölddel díszítem. Nagyon látványos, ha szép formában készül.

Válasz

Zanzibar
4,5 cl száraz vermut, 1,5 cl ginb, 3 bárkanálnyi citromlé, 1 bárkanálnyi cukorszirup. A hozzávalókat összerázom, pohárba töltöm és jégkockával kínálom. Citromhéjspirállal díszítem.

Válasz

Hair of the dog (kutyaszőr)
3 cl Scotch Whisky, 1 cl tejszín, 1 cl méz. A hozzávalókat összerázom, pohárba töltöm és jégkockával kínálom.

Válasz

A sonka főzése
 
A sonkát langyos vízben mossuk meg, majd áztassuk be fél-egy napra és egy nagy edényben annyi hideg vízben tesszük fel főni, hogy a víz teljesen ellepje. Kb. három-négy órán keresztül főzzük. Mikor megpuhult, lekapcsoljuk a lángot és a saját levében hagyjuk kihűlni. Leöntjük a levét, majd a sonkát hideg helyre tesszük. A főzőlevét felhasználhatjuk levesek‚ főzelékek ízesítéséhez, de főzhetünk benne kemény tojást is, mely különleges ízt ad neki.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu